Het
Platform

Het Platform voor de Samenlevingsdienst verenigt meer dan 300 organisaties rond één gezamenlijke doelstelling: de invoering van een Samenlevingsdienst voor jongeren van 18 tot 25 jaar in België. Naar het voorbeeld van gelijkaardige programma’s in heel wat andere Europese landen vereist de Samenlevingsdienst een wettelijk kader en de nodige ondersteuning vanwege de overheid.

MAAK KENNIS MET HET PLATFORM

News

Offre d’emploi - Gestionnaire de l’information

2020-02-14

Stage Communicatie BIS - voltijds gedurende 6 maanden

2020-02-14

BIS - voltijds gedurende 6 maanden

Offre de stage en administration (f/m)

2020-02-03

Vacature SOCIAL MEDIA OFFICER

2020-02-03

Voltijds ; Onbepaalde duur

Vacature: HR Directeur.trice

2020-01-27

 Vast contract - voltijds

De
Leden

Het ledenbestand van het Platform voor de Samenlevingsdienst bestaat uit effectieve en steunende leden. Het Platform bundelt meer dan 300 organisaties met erg uiteenlopende achtergronden (verbonden, verenigingen, openbare diensten, OCMW’s, ziekenhuizen, enz.). Wil je lid worden van het Platform voor de Samenlevingsdienst? Surf dan naar deze pagina.

MAAK KENNIS MET ONZE LEDEN

De
comités

Het Platform beschikt over een steuncomité en een onderzoekscomité waarin heel wat mensen zetelen die de invoering van een Samenlevingsdienst voor jongeren in België genegen zijn.

MAAK KENNIS MET ONZE COMITÉS

De
netwerken

In zijn streven naar een globale visie op burgerschap zet het Platform zich ook in voor projecten op nationaal en Europees niveau, zoals de Ecologische Samenlevingsdienst in de Grote Regio, het Citizen Service Network en het Réseau des Anciens.

MAAK KENNIS MET ONZE NETWERKEN

De
partners

Het Platform voor de Samenlevingsdienst wordt ondersteund door pedagogische, institutionele en financiële partners die er mee voor zorgen dat het programma van de Samenlevingsdienst met succes uitgevoerd kan worden.

MAAK KENNIS MET ONZE PARTNERS

De
publicaties

Ben je op zoek naar meer informatie over de Samenlevingsdienst en over projecten die in België of daarbuiten opgezet worden? In onze verschillende publicaties, ons persoverzicht en onze bundel met documentatie vind je de meest recente gegevens hierover.

OVERLOOP ONZE PUBLICATIES

Contact

Vlaanderen en Brussel: Hamerstraat 21, 1000 Brussel
 

Wallonië: rue Nanon 98, 5002 Namur
 

Henegouwen: Route de Mons 80, 6030 Charleroi
 Luik: Place Coronmeuse, 26 à 4040 Herstal (Luik)
04/262 82 11 

MAAK KENNIS MET ONS TEAM