Solidariteitsacties COVID19 - Oproep aan leden en gastorganisaties​

Solidariteitsacties COVID19 - Oproep aan leden en gastorganisaties

Het Platform voor de Samenlevingsdienst biedt steun aan zijn leden en gastorganisaties die ondersteuning nodig hebben bij het beheersen van de COVID19 gezondheidscrisis. Om deze steun te verzekeren, organiseren we een “matching” tussen de behoeften die jullie tegenkomen en jonge vrijwilligers in Samenlevingsdienst (in goede gezondheid) die klaar staan om zich te engageren.

Onder deze link vinden jullie een zeer eenvoudig te gebruiken website die de aanbiedingen van vrijwilligers en de vastgestelde behoeften verzamelt om deze met elkaar te matchen.

Hoe werkt het? Jullie komen een behoefte tegen die rechtstreeks verband houdt met de coronacrisis. Laat ons dat weten door het formulier in te vullen (klik op “Vraag hulp”). Wij zullen vervolgens jullie verzoek bestuderen, jullie contacteren om de missie te preciseren, in het bijzonder rond de veiligheidsvoorwaarden, waarna wij proberen om het verzoek te matchen met het vrijwilligersaanbod van een jongere in Samenlevingsdienst.

Belangrijke opmerkingen: Alle hulpmissies die volgen ter ondersteuning van het beheersen van de coronacrisis worden uitgevoerd vanuit een absoluut respect voor de aanbevelingen van de nationale Veiligheidsraad.

De Samenlevingsdienst heeft als roeping om jongeren te mobiliseren in dienst voor de samenleving. Dat is nu meer dan ooit zinvol en wij doen ons uiterste best om onze missie te vervullen.