Een
Samenlevingsdienst
doen

Ben je tussen 18 en 25 jaar oud? Heb je zin om een boeiende, spannende en verrijkende ervaring op te doen? Wil je even de tijd nemen om na te denken over je toekomst en je tegelijk nuttig maken via een project bij gastorganisaties als Oxfam, Globe Aroma,..? 

Dan is de Samenlevingsdienst iets voor jou!

ONTDEK HIER MEER

News

Vacature voor een Co-directeur Belangenbehartiging (m/v)

2021-11-24

Voltijds contract van onbepaalde duur

VACATURE: SOCIAL MEDIA OFFICER

2021-10-18

Voltijds ; Onbepaalde duur

Editoriaal - Zomer 2021

2021-10-01

Mijn ongelooflijke Samenlevingsdienst - Getuigenis van een jongere

2021-05-21

Het is niet elke dag dat we zo'n warme brief ontvangen van een jongere die net een Samenlevingsdienst heeft gedaan. 

Open brief

2020-09-17

De
projecten?

Tijdens de Samenlevingsdienst draait alles rond je hoofdproject! Daar zal je je 6 maanden lang voltijds voor inzetten en je stempel op kunnen drukken!

DE PROJECTEN OVERLOPEN

Vormingen

Tijdens je Samenlevingsdienst neem je deel aan vormingen over verschillende thema's. Samen met de andere jongeren van jouw groep en met de begeleiders ontdek je hoe je een goede en kritische burger kan zijn.

OVERLOOP HET VORMINGSAANBOD

Andere
programma’s?

Wil je bejaarden begeleiden terwijl je met hen herinneringen ophaalt en hun gevoelswereld deelt, mensen met een handicap ontmoeten tijdens uiteenlopende activiteiten, samen met andere jongeren een tv-uitzending maken over actuele thema’s, solidariteitsprojecten gaan uitvoeren in Afrika of een Samenlevingsdienst verrichten in groep? Naargelang van je voorkeuren zijn tal van formules mogelijk!

MAAK KENNIS MET DE ALTERNATIEVEN

Gastorganisatie

Behoor je tot een vereniging die actief is in één van de werkgebieden van de Samenlevingsdienst en kan je je helemaal vinden in ons programma?

Werk dan met ons mee en krijg hulp van een jongere voor een periode van 6 maanden.

WORD GASTORGANISATIE

Contact

Zit je nog met een vraag over de SLD? Ben je niet zeker dat de SLD echt iets voor jou is? Dan kan je bij ons terecht, we zijn er om te helpen!

MAAK KENNIS MET ONS TEAM