​Eerste reacties na onze laatste edities

Het programma van de Samenlevingsdienst begint met een traditionele "integratieweek". Een week lang verblijven de twintig geëngageerde jongeren samen, leren ze elkaar kennen en bereiden ze de zes komende maanden actief voor. Onderstaand verslagje met foto’s laat je delen in hun ervaringen! 

Een kleurrijke integratieweek voor de nieuwe Brusselse en Waalse edities!

Van 14 tot 17 november jl. hebben een twintigtal Brusselse en Waalse jongeren deelgenomen aan de traditionele integratieweek. Tijdens deze belangrijke fase groeit de groep naar elkaar toe en verwerven de jongeren inzicht in de doelstellingen en belangen van de Samenlevingsdienst.

Naast de afwisseling van formele opleidingen (waar jongeren leren debatteren, standpunten innemen, hun kritische zin aanscherpen…) en minder formele momenten (blinde proef, samenwerkingsspelen, vertoning van een film…) kregen de jongeren ook de kans om te bewijzen dat ze zich graag nuttig willen maken voor de gemeenschap. Zo sloten ze zich voor een dagje aan bij de editie van Namen en trokken ze in de regen (leve België!) naar het bos om er struiken te snoeien, afsluitingen te plaatsen, vuur te stoken en… de dag rond het vuur te besluiten met een broodje en een braadworst. Lekker!

Te oordelen aan de stralende gezichten van de hele groep op de laatste dag, de respectvolle omgang met elkaar, de uitstekende sfeer… was dit verblijf zonder twijfel een groot succes!